Barbecue

Home  >>  Barbecue

Proef de sfeer!

Tijdens een mooie zomerdag is het heerlijk om te genieten van de geur van vers gegrild vlees op de barbecue, samen met een drankje en goed gezelschap in de buitenlucht. De barbecuespecialist F & A De Graaf heeft een zeer compleet aanbod voor uw perfecte barbecue. Wij kunnen u alles vertellen over de bereiding van het vlees en geven u graag tips om uw barbecue nog aantrekkelijker te maken.

Want met de juiste sfeer, smaakt alles buiten naar meer!

grill

Geschiedenis BBQ

S030946Toen in het Neolithicum het vuur werd ontdekt bracht dit verschillende nieuwe mogelijkheden voor de holenmens in die tijd. In combinatie met de uitvinding van het vuursteenmes kon vlees van het vel worden ontdaan, in stukken worden gesneden, en op een spit worden klaargemaakt. Dit zorgde ervoor dat het vlees makkelijker verteerd kon worden aangezien geroosterd vlees makkelijker verteerbaar is dan rauw vlees.In de 17e eeuw waren rond de Caribische eilanden Franse en Engelse boekaniers actief. Ze namen van inheemse piraten de techniek over om vlees, vooral van varkens, langzaam te roosteren om het langer houdbaar te maken. Vermoedelijk is ook het woord, dat via het Spaanse barbacoa in het Engels terechtkwam, van Indiaanse afkomst: bijvoorbeeld bij de Taino-indianen betekent barabicu ‘het heilige vuurbed’.

Onze Menu’s

Een menu samenstellen is altijd een hele klus, u wilt immers met ieders wil en smaak rekening houden. Om het u wat gemakkelijker te maken hebben wij diverse vleesmenu’s samengesteld.Naast diverse vleesmenu’s bieden wij ook complete menu’s aan. Compleet houdt in dat wij, buiten het vlees om, ook sauzen, salades, stokbrood(nog af te bakken), kruidenboter, bordjes, bestek en servetten mee leveren.

Uiteraard kunt u ook uw eigen menu samenstellen uit ons uitgebreide losse assortiment, bekijk onze folder voor ons assortiment.